Tanssikuvaukset

Nykytanssi/Improvisaatio

Nykytanssi antaa mahdollisuuden vapaan ja kokonaisvaltaisen liikkeen tulkintaan. Tunnilla tärkeässä roolissa on oman liikkeen tuottaminen erilaisten improvisaatio harjoitteiden kautta, kuten myös tilan ja toisten tanssijoiden tulkitseminen.

Tällä tunnilla harjoitetaan erilaisia liikelaatuja yhdistelemällä sulavien ja virtaavien sekä dynaamisten ja raskaiden liikkeitä lattian poikki sekä lyhyinä keskilattia sarjoina. Tavoitteena on myös lattiatekniikan sekä akrobatian kautta kehonhallintaan tutustuminen.

Voin tanssia juuri sellaisena kuin olen!

Show

Showtanssi on monipuolinen tanssityyli. Se saa vaikutteita jazzista, modernista ja hiphopista sekä musiikkivideoista.

Tunnin sisältöön vaikuttaa suuresti opettajan oma persoonallinen tyyli. Showtunnit perustuvat alku- ja lopputanssiin, joiden välillä tehdään kehonhallintaa, voimaa ja kasvatetaan yleiskuntoa tekniikkaa unohtamatta. Tunnilla tanssitaan ja tehdään monipuolisia harjoitteita lattian poikki.

DiskoShow

Disko&Showtunnilla yhdistellään molempien lajien parhaita puolia. Diskossa tyypillistä on nopeat vahvat liikkeet sekä näyttävät hypyt. Showtanssi sisältää monia tapoja liikkua, sen takia shown ja diskon yhdistäminen luonnistuu hyvin.

Tunnilla kohotetaan peruskuntoa, sillä disko on fyysisesti erittäin rankka laji, ja harjoitellaan lajille ominaisia hyppyjä ja liikkeitä. Tunti aloitetaan perusteellisella lämmittelyllä, lihaskunnolla ja venyttelyllä. Lattian poikki harjoitellaan monipuolisesti hyppyjä. Tunnin lopuksi tehdään tanssisarjaa, jota toistetaan muutaman viikon ajan.

Hip Hop

Hip Hop tunnilla tutustutaan Hip Hopin perussteppeihin ja tekniikkaan.

Hauska ja vauhdikas tunti koostuu lämmittely-, lihaskunto-, lattian poikki/tanssisarja- ja venyttelyosuuksista. Musiikkina tunneilla soi mm. Hip Hop, R&B, Rap ja Rhythm & Blues.

Street

Street tunneilla pääpaino on Hip Hopissa vaikka itse Street kattaa laajan tanssilajikirjon mm. House, Popping, Breaking ja Locking. Hip Hopissa käydään läpi old school -steppejä, isolaatio-harjoituksia, dynamiikkaa ja musikaalisuutta.

Kaikkea tätä harjoitellaan harjoitusten kautta joko lattian poikki tai loppusarjassa. Street-tunneilla soi Hip Hop, Rap ja R&B. Kengät (vaaleapohjaiset sisäkäyttöön tarkoitetut kengät) ja rennot vaatteet kuuluvat Street-tunnille!

Street sopii erinomaisesti pojille ja tytöille!

Street Boys

Street-tunti pojille. Tanssitaitojen lisäksi tunnilla opitaan ilmaisua ja nautitaan musiikista. Tanssi tukee muita urheiluharrastuksia kehittämällä lihaskuntoa ja ketteryyttä.