Lasten voimistelulliset harrastetunnit

Voikkis -voimistelukoulu 3-6v.

Vauhdikkailla tunneilla harjoitellaan liikunnan perustaitoja iloisessa ilmapiirissä mm. leikkien avulla. Tunneilla tutustutaan eri voimistelulajien; joukkuevoimistelun, akrobatian, telinevoimistelun ja rytmisen voimistelun perusliikkeisiin lapsen omien taitojen ja toiveiden mukaisesti. Nopeus, notkeus, koordinaatio ja kehonhallinta kehittyvät hauskojen ja innostavien harjoitteiden kautta. Voimistelukipinän syttyessä voi tunnilta suunnata helposti joukkuevoimistelun, rytmisen voimistelun tai akron pariin. Tunnit sopivat pojille ja tytöille.

JV -joukkuevoimistelu 7-8v ja 9-12v

Joukkuevoimistelu on kaunis ja monipuolinen taitolaji, joka kehittää liikkuvuutta, voimaa, hyvää koordinaatiota, rytmitajua sekä ilmaisua ja eläytymistä. Laji koostuu vartalonliikkeistä, käsi- ja jalkaliikkeistä, hypyistä, tasapainoista ja akrobatiasta. Musiikki ja voimistelun liikesarjat muodostavat yhtenäisen taiteellisen ja urheilullisen kokonaisuuden.

Joukkuevoimistelun harrastetunneilla opitaan lajin perusliikkeitä, venytellään ja harjoitetaan mm. nopeutta ja vartalonhallintaa. Tunnit antavat hyvän pohjan siirtyä jatkossa myös joukkuevoimistelun valmennusryhmiin.

Joukkuevoimistelussa voidaan valita oman ikäluokan viikkoharjoituksen lisäksi oheisharjoituksia, kuten rytminen voimistelu, akro tai joitakin muita seuran suosituista lasten tunneista.

Minirytminen 5-7v

Rytminen voimistelu on joukkuevoimistelun sisaruslaji, jossa pääpaino on yksilövoimistelussa. Perusvoimistelupohja on lajeilla yhteinen, mutta rytmisessä voimistelussa korostuu enemmän välineiden käsittely. Minirytminen on rytmisen voimistelun tunti 5-7-vuotiaille, jossa harjoitellaan voimistelun perustekniikan lisäksi rytmisen voimistelun nk. merkkiliikkeitä (pronssimerkki) sekä välinetekniikan alkeita rytmisen voimistelun välineillä kuten narulla, pallolla, vanteella ja nauhalla.

RV -rytminen voimistelu yli 7v alkeis ja kilpa

Yli 7-vuotiaiden rytmisen voimistelun tunnit on jaoteltu taito- ja kokemustason mukaan seuraavasti: Alkeistunti on suunnattu rytmistä voimistelua aloittaville harrastajille ja tunnilla harjoitellaan välinetekniikan lisäksi myös esimerkiksi rytmisen voimistelun pronssi- ja hopeamerkin liikkeitä.

Kilparyhmässä tähdätään jo staraesiintymisen kautta luokkakilpailuihin (lähinnä luokat 1. ja 2.). Kilparyhmässä voimistelevat kuuluvat lähtökohtaisesti myös johonkin joukkuevoimistelun joukkueeseemme, tai he ovat käyneet aiemmin rytmisen voimistelun alkeistunnilla, jotta kilpailuihin riittävä perusvoimistelun taso on mahdollista saavuttaa.

Ryhmien vastuuvalmentaja ohjaa tarvittaessa jokaisen voimistelijan sopivan tasoiseen ryhmään.