EtusivuLiikuAikuisten liikuntaRyhmäliikuntaohjaajat

Aikuisten ohjaajat

Donna Suomi 

Olen Donna Suomi, ammatiltani liikunnanohjaaja amk. ja entinen SM-tason yleisurheilija. Harrastan kuntosalilla käyntiä sekä tanssin aina kun voin 🙂 Liikunta on elämäntapani ja iso osa arkeani.

Liikunnanalan töitä olen tehnyt päätoimisena viimeiset yhdeksän vuotta. Ohjaajaurani aloitin yleisurheilun parissa13 vuotta sitten. Nykyään ohjaan erilaisia ryhmäliikuntatunteja niin tassillisia- kuin lihaskuntotunteja sekä kehonhuoltotunteja. Pakilan Voimistelijoissa aikusliikuntatuntien ohjaamisen lisäksi toimin myös yhteyspäällikkönä.

Ohjaajana olen kannustava ja iloinen. Pidän myös asikkaiden haastamisesta niin, että asikas muistaisi myös ylittää itsensä. Varmistan aina, että asiakas tekee liikkeet oikein. Tanssitunneilla minulle on usein tärkeintä, että pysytään liikkeessä ja nautitaan rytmistä.

Eeva Särkilahti 

Olen Eeva Särkilahti, sekä Pakilan voimistelijoiden aikuisten liikunnan vastaava hallituksessa että ryhmäliikunnan ohjaaja. Nautin liikunnasta ja urheilusta; erilaiset jumpat, juoksu ja jooga ovat erityisesti minulle tärkeitä. Tänä kesänä hurahdin myös porrastreeniin.

Perhe, ystävät ja monen tyyppinen vapaaehtoistyö PNV:ssä ovat kirkas kolmen kärki elämässäni ja ajanvietossani.

Olen seuran kasvatti, toisen polven pnv-läinen ja voimistellut täällä lapsuuteni ja nuoruuteni. Aloitin ohjaamisen 14-vuotiaana, apuohjaajan roolissa. Sillä tiellä ollaan! Tyttäreni on sitten se seurassa voimisteleva kolmas polvi.

Olen käynyt Voimisteluliiton ryhmäliikuntaohjaajan koulutukset ja erilaisia täydennyskoulutuksia siihen päälle. Yritän joka vuosi ehtiä käydä ainakin jossain koulutuksessa edelleen.

Ohjaan äijätreeniä keskiviikkoisin, ja se on viikkoni ehdoton kohokohta. Ihan paras porukka!

Kerttu Valve

Liikunnan iloa kaikille! Olen  Kerttu Valve, ammatiltani fysioterapeutti.

Olen erikoistunut tuki-ja liikuntaelinten fysioterapiaan ja urheilufysioterapiaan.  Pakilan

Voimistelijat on oma kasvattiseurani voimistelu-ja valmennusurallani ja ryhmäliikuntatunteja olen ohjannut PNV.ssä 30 vuoden ajan.

Olen ollut Pakilan Voimistelijoiden hallituksen jäsen ja puheenjohtaja vuosina 2005 – 2016. Tällä hetkellä toimin myös PNV:n joukkuevoimistelijoiden fysioterapeuttina.

Liikunta kaikessa monipuolisuudessaan on minulle elämäntapa, joka rytmittää viikko-ohjelmaani ja auttaa jaksamaan arjen rutiinien keskellä. Fysioterapeuttina ja ryhmäliikunnan ohjaajana haluan olla mukana kannustamassa ihmisiä liikkumaan ja löytämään itselleen oikean, turvallisen ja innostavan tavan liikkua yhdessä ja erikseen. Hymyssä suin eteenpäin!

Kirsi Ahveninen

Olen pitkän linjan ryhmäliikuntaohjaaja, joka on vuosien varrella saanut ilon ohjata hyvin monenlaisia tunteja. Elämässä tärkeää liikunnan lisäksi ovat lapset, lemmikit ja tasapainoinen elämä.

Lapsena liikunta oli minulle hankalaa ja olin luokkani huonoin liikuntatunneilla. Aikuisiän kynnyksellä minulla todettiin sydänvika, joka oli syy siihen, etten kyennyt liikkumaan kunnolla. Leikkauksen jälkeen pikkuhiljaa kuntoni parani ja menin pienellä paikkakunnalla kansalaisopiston jumppaan. Ohjaaja tuli kerran kysymään, miksi en alkaisi ohjamaan, ja hän pyysi minua ohjaamaan pari seuraavaa tuntia. Siitä innostuneena lähdin kouluttautumaan ryhmäliikuntaohjaajaksi ja sillä tiellä olen edelleen.

Ryhmäliikuntaa olen ohjannut 28 vuotta, myös tunneissa laskettuna paljon, sillä olen aina ohjannut keskimäärin 15 – 20 tuntia viikossa.

Aerobicohjaajakoulutus oli ensimmäinen koulutukseni, sen jälkeen kävin muun muassa kuntosaliohjaajakoulutuksen, personal trainer -koulutuksen, fascia training -koulutus, Zumba ja Lavis -koulutukset. Olen myös hieroja, kosmetologi ja parturi-kampaaja. Vuosien varrella on tullut käytyä valtava määrä erilaisia koulutuksia ja kursseja ryhmäliikuntaohjaukseen liittyen.

Olen ohjannut PNV:llä kolmisen vuotta. Kun täytin 50 vuotta, ryhdyin korostamaan asiakkaille sitä, että ei ole häpeä tehdä tunnilla kevennetysti tai pitää omia taukoja. Häpeä on jäädä jumpan sijaan kotiin sohvalle köllöttelemään, eli tunnille vaan kaikki nauttimaan – aina ei tarvitse suorittaa sitä sata lasissa!

Matilda Ahlsten

Olen Matilda Ahlsten, joogaohjaaja sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja. Luovuus kaikissa muodoissaan merkitsee minulle paljon. Joogan löysin joitakin vuosia sitten ja hurahdin siihen heti täysillä – olin löytänyt oman tapani liikkua. Joogaohjaajaksi kouluttauduin vuonna 2015 ja olen ohjannut tunteja siitä asti, PNV:llä vuodesta 2017.

Suhtautumiseni joogaan on hyvin maanläheinen ja rento. Pyrin ohjaamaan tunteja, jotka ovat kaikentasoisille joogeille mielekkäitä, aloittelijoista konkareihin. Tunneillani ei tarvitse suorittaa rypyt otsalla, vaan tärkeää on kuunnella oma kehoa ja nauttia sen mahdollisuuksista, samalla antaen mielen levätä.

Hyvän joogatunnin jälkeen tunnet olevasi läsnä omassa kehossasi ja olo on raukea ja vetreä. Muista olla lempeä ja rakastava itseäsi kohtaan.

Mea Sinersaari

Olen Mea, joogi, teologiopiskelija ja joogaohjaaja. Nautin luonnossa liikkumisesta, uuden oppimisesta ja elämän suurten kysymysten pohtimisesta. Työ liikkumisen parissa ei ole koskaan ollut minulle itsestäänselvyys – aloitin liikkumisen aikuisena lähes nollasta, mutta kun rakastuin joogaan, se vei täysin mennessään.

Valmistuin joogaohjaajaksi tammikuussa 2015, ja aloitin PNV:ssä jo saman vuoden syksyllä. Sen jälkeen olen kouluttautunut laajasti erilaisissa jooga ja kehollisuuteen liittyvissä koulutuksissa. Olen erityisesti kiinnostunut joogan ja psykologian yhteyksistä sekä siitä, kuinka asanaharjoituksen avulla voi oppia taitoja, jotka siirtyvät jokapäiväiseen elämään.

Parhaimmillaan jooga on harjoitus, jossa oppii tuntemaan itseään ja rentoutumaan tavoilla, jotka kantavat myös tunnin ulkopuolelle. Sitä tehdessä voi toki välillä tulla hikikin. Ja parasta tämä kaikki on ryhmässä – PNV:n joogat ovat aina viikkoni kohokohta!

Milla Willman (vanhempainvapaalla)

Olen Milla Willmann ja ohjannut erilaisia tunteja jo vuodesta 2003, kun kävin ensimmäisen liikunta-alan koulutuksen Liikunnanohjauksen peruskurssin LOPin. Sen jälkeen olen kouluttautunut Aikuisliikunnan Ammattitutkinnon puolella ja käynyt erilaisia kursseja kuten juoksuvalmentaja, Trainer4You Personal Trainer, Trainer4You ravintovalmentaja, vesiliikunta ohjaaja, kahvakuulaohjaaja yms.
PNV:llä olen työskennellyt nyt muutaman vuoden vetäen lähinnä lihaskuntotunteja kahvakuulaa, Hiittiä ja lisäksi kehonhuoltoa. PNV:n lisäksi ohjaan myös muutamassa muussa paikassa.
Nuoruudessani olen pelannut lähes 20-vuotta ringetteä ja 6-vuotta salibandyä. Nyt aikuisuuden kynnyksellä olen innostunut triathlonista ja pitkistä eräilyretkistä.

 

Satu Huttunen 

Olen Satu Huttunen, ryhmäliikunnan ohjaaja Helsingistä. Ohjaan Pakilan lisäksi myös muualla, joten saatamme törmätä liikunnallisissa merkeissä myös toisaalla. Pakilan toiminnassa olen ollut mukana muistaakseni vuodesta 2000 lähtien.

Olen aina pitänyt liikunnasta ja nuorempana harrastin balettia ja sulkapalloa. Alun perin minulla on kaupallisen alan koulutus, mutta liikunnasta tuli minulle ammatti, kun kyllästyin istumatyöhön ja uudelleenkouluttauduin oppisopimuksella liikuntaneuvojaksi. Lisäksi olen suorittanut useita lyhyempiä koulutuskokonaisuuksia, mm. kuntosaliohjaaja, personal trainer, vesijumppa- ja hydrobic ohjaaja, Sportius Pilates ohjaaja jne. Pelkästään liikunta-alan töitä olen tehnyt vuodesta 2005.

Liikunnan ohella tärkeintä elämässäni on perhe, muut läheiset ihmiset ja ystävät. Vapaa-aikani kuluu liikkuessa, koiran kanssa touhutessa, mökkeillessä sekä vanhaa omakotitaloa ja pihaa kunnostaessa. Pidän myös lukemisesta, jolle tosin aikaa jää harmittavan vähän.

Olen aina kokenut, että seuratoimintaa tehdään intohimolla liikuntaan ja suurella sydämellä. Tuntivalikoima on PNV:ssä sen verran laaja, että kaikille löytyy varmasti juuri itselle sopiva ryhmä. Tervetuloa jumppaamaan!

Sirpa Lahervo

Olen Sirpa Lahervo, syntyperäinen pakilalainen ja kuulunut Pakilan voimistelijoihin melkein yhtä pitkään kuin olen ollut elossa. Elämässä minulle tärkeimmät asiat ovat voimistelun ohjauksen, päivätyön ja aviomiehen lisäksi mun kissa. Jaksaminen arjessa on tärkeää, ja liikunta auttaa siinä. Vaikka kuinka väsyttäisi kun lähtee salille, niin kotiin palatessa on ihan energiaa täynnä.
Olen aloittanut ohjaamisen ehkä vuonna 1980, se oli luonnollinen jatkumo omalle voimistelu-uralle. Aloitin satujumpan apuohjaajana kerran viikossa omien treenien ohella, sitten siirryin kilpailevien ja esiintyvien tyttöjen voimísteluryhmien ohjaamiseen isosiskoni Sari Turusen kanssa, siitä pikkuhiljaa siirryin isompien tyttöjen valmennuksesta takaisin sinne nuorimpien kanssa touhuamiseen ja nykyisin myös ”äitien ryhmän” eli Fintastic Momsien valmentamiseen. Eli tällä hetkellä ohjaan sekä seuran nuorimpia että vanhimpia joukkuevoimistelijoita.
Ohjauksen/valmennuksen parissa olen viettänyt elämästäni suurimman osan eli melkein 40 vuotta. Koulutukseltani olen lajivalmentaja, seuraava askel olisi ammattivalmentajatutkinto, mutta tällä hetkellä se ei tunnu realistiselta, koska teen kuitenkin myös tärkeää päivätyötä valtion leivissä.
PNV:n jäsenenä olen ollut syksystä 1969 eli ensi syksynä lähtee käyntiin 50. vuosi. PNV:n jäsenenä on hienoa olla, meillä sekä kunnioitetaan perinteitä että kehitetään voimistelua eteenpäin!

Ulla Turunen

Olen Ulla Turunen, ikivireiden ja lasten ohjaaja ja seuran toimistosihteeri, Tärkeitä elämässä ovat perhe ja terveys. Päädyin ohjaamaan ystäväni isosiskon pyynnöstä kauan aikaa sitten ja sille tielle jäin vaikka väliäkin on tullut pidettyä.
Olen käynyt muun muassa Professional fitness, perheliikunta -koulutukset sekä monia kymmeniä lyhyitä koulutuksia. Ohjaajanurani aloitin PNV:ssä ja varmaankin myös lopetan PNV:ssä.  Ensimmäisen tunnin ohjasin kun olin 15-vuotias. Terkkuja kaikille – nauttikaa jumpasta hymyssä suin!

Veera Nykänen

Olen Veera Nykänen ja olen ryhmäliikunnanohjaaja. Vapaa-ajallani olen vapaaottelija. Liikunta, taide ja luonto ovat minulle elämässäni tärkeitä asioita ja myöskin tasapainottavat toisiaan. Kiinnostuin ryhmäliikunnan ohjaamisesta omien liikuntaharrastusten myötä ja aloitin ohjaamisen 2009 silloisella SATS:illa SAFE:n ryhmäliikuntaohjaajakoulutuksen suoritettuani. PNV:ssä aloitin muutama vuosi sitten ja olen viihtynyt oikein hyvin, kun porukka on niin mukavaa. Tehdään tästä kaudesta mahtava liikuntavuosi!

Nathaly Gómez

Olen Nathaly Venezuelasta ja aloitin urani ohjaajana vuonna 2006 Indoor cyclingin parissa, mutta vasta oltuani ohjaajana pari vuotta löysin lajin jota todella rakastin, Jooga. Tiesin heti että tämä oli se laji jota halusin opettaa muille ja saada muutkin rakastumaan siihen niin kuin minä. Olen harrastanut jooga se jälkeen koko ajan.

Vuonna 2010 muutin Suomeen ja kävin myös Zumba-kursseilla laajentaakseni osaamistani ja voidakseni yhdistää liikunnan eri muotoja ja tuoda ihmisille iloa ja naurua liikumiseen, spice it up a little! Monet ovat sanoneet että olen muuttanut heidän elämänsä, mutta niin olette myös te muuttaneet minun. Haluan kehittyä ohjaajana aina vaan enemmän ja tarjota teille parasta tunneillani ja tehdä liikunnasta hauskaa! Haluan tarjota mahdollisuuden ainutlaatuiseen liikuntaelämykseen, jota kokeiltuasi jäät koukkuun liikkumiseen ja teet siitä osan uutta elämääsi.

Vuonna 2012 kävin ensimmäistä kerta jooga kurssissa, ja valmistuin Jooga ohjaajaksi 2013. Mutta minun piti jatkaa opiskelua, koska Jooga oli niin lähellä minun sydämeni, että oli pakko oppia lisää. Tein montaa eri kurssia ja kuitenkin kävin taas jooga koulussa jossa valmistuin Jooga Flow ja Power Jooga ohjaajaksi vuonna 2016.

Saman aika kun opiskelin Jooga, löysin ja opiskelin Ayurveda, Suomen Ayurveda Instituutissa. Tämä oli se mitä tarvitsin joten minusta tulisi ihana Jooga ja Ayurverda ohjaaja. Valmistuin Ayurveda Elämän Ohjaajaksi myös vuonna 2016. Jooga ja Ayurveda ovat niin lähellä toisiaan että antaa minulle parempi pohja toteuttaa minun toive: auttaa ihmisiä olla iloisempi. Maailmassa tarvitsemme iloisempi ihmisiä!

Nea Kousa

Olen Nea Kousa, vastavalmistunut Personal Trainer ja tradenomi.

Arkeeni kuuluu opiskelujen ohjella mm. pianonsoitto, voimaharjoittelua kuntosalilla, lukemista ja ystäviä. Monipuolinen tekeminen luo ihanaa vaihtelevuutta ja tasapainoa arkeen.

Elämässä tärkeää on minusta yrittää elää hetkessä ja löytää asioista hyvät puolet. Olin töissä Espanjassa vuoden, mistä tarttui matkaan rento, avoin sekä positiivinen elämänasenne. Tämän saman fiiliksen pyrin tuomaan ohjaajana tunneilleni.

Liikunta tuo minulle valtavasti iloa elämään, joten on hienoa jakaa sitä muiden kanssa ohjaajana PNV:llä. Nähdään jumppamatoilla ja urheillaan, koska me voidaan, ei koska meidän pitää!

Emmi Klutas

Olen Emmi Klutas, valtiotieteiden opiskelija, entinen (ja vähän myös nykyinen) kilpa-aerobiccari, pianisti ja ryhmäliikuntaohjaaja. Vapaa-aikani kuluu opintoja tehdessä, erilaisia liikuntamuotoja harrastaessa, pianoa soittaessa ja kavereita ja perhettä nähdessä.

Aloitin lasten liikunnan ohjaamisen v. 2014, ja aikuisten ryhmäliikunnan ohjauksen vuoden 2019 alussa, ja vähän alle kahdessa vuodessa olen tykästynyt tähän hommaan hurjasti. Nautin paljon tuntisisältöjen suunnittelusta, ja muokkaan mielelläni ohjelmiani just sellaisiksi, että ne palvelee kävijäkuntaansa hyvin. Minua voi siis aina tunnin jälkeen nykäistä hihasta jos on jotain toiveita tunnin sisällöistä tai lempibiisejä mitä tahdot soimaan!

Mielestäni ryhmäliikunnassa on ehdottomasti parasta se tietynlainen yhteisöllisyys, jokainen saa tehdä omalla tasollaan ja just sen päivän fiiliksen mukaan, mutta toisista ihmisistä saa valtavasti energiaa puristaa ne viimeisetkin toistot! Henkilökohtainen tavoitteeni on että jokainen minun tunnilla käyvä saisi mukaansa tunnilta energiaa omaan arkeen, ja lähtisi tunnilta hymyssä suin. Nähdään jumpassa!