Tuntikuvaukset

Kisaryhmien koreografiatunnit

Kisaryhmien koreografiatunneilla keskitytään erityisesti ryhmän kisakoreografian harjoitteluun. Tärkeässä roolissa on myös hyvä lämmittely, fyysisen kunnon ja liikkuvuuden lisääminen, tanssitekniikan vahvistaminen sekä rytmiikan, dynamiikan ja eläytymisen harjoittelu.

Kisaryhmien koreografiat painottuvat showtanssin liikekieleen. Showtanssi on näyttävä ja monipuolinen tanssilaji, jossa keskeistä on mukaansatempaavat koreografiat, tanssin ilo sekä tarinankerronta ja ilmaisu. Showtanssissa otetaan vaikutteita useiden eri tanssilajien tekniikoista ja tyyleistä, perustekniikka pohjautuu kuitenkin vahvasti jazztanssiin ja balettiin. Showtanssille tyypillisiä elementtejä ovat muun muassa erilaiset askelsarjat, piruetit, hypyt ja jalanheitot. Showtanssin koreografiat voivat sisältää myös akrobaattisia liikkeitä ja nostoja.

Kisaryhmien oheistunnit

Oheistunneilla keskitytään kehittymään tanssin eri osa-alueilla ja vahvistamaan eri tanssilajeille ominaista tekniikkaa ja liikekieltä. Tunneilla tehdään monipuolisesti erilaisia harjoituksia ja harjoitellaan eri tanssityylejä opettajasta riippuen. Oheistunnin tyylilajeja voivat olla showtanssin lisäksi esimerkiksi street, jazz, hip hop, lattarit ja improvisaatio. Tavoitteena on kokeilla ja oppia uutta kannustavassa ja positiivisessa hengessä.

 

Voin tanssia juuri sellaisena kuin olen!