EtusivuAjankohtaistaUutisetBlogiMatkalla Gymnaestradaan #1: Lasten kenttänäytös

Matkalla Gymnaestradaan #1: Lasten kenttänäytös

Blogi

Sateen jälkeen paistaa aurinko

Pakilan Voimistelijat valmistautuu kesän suurimpaan ja liikuttavimpaan kaupunkitapahtumaan, Gymnaestradaan upeasti yli 200 voimistelijan ja tanssijan voimin. Gymnaestrada on liikkeen ja voimistelun supertapahtuma niille, joita liikuttaa ilo, ihmiset ja hyvä fiilis. Tänä vuonna Gymnaestradan tapahtumapaikkana on Tampere.

Gymnaestradassa nähdään ja koetaan huikeita kenttäohjelmia, upeita iltanäytöksiä, jännittäviä kilpailuja sekä kaupungin valtaavia kaupunkilavanäytöksiä. PNV:läisiä nähdään näissä kaikissa ja kevään mittaan kerromme PNV:n matkasta kohti Gymnaestrada Tamperetta.

PNV:n lasten ryhmä valmistautuu ”Sateen jälkeen paistaa aurinko” -kenttäohjelmaan. Tämä ohjelma on 7-12-vuotiaille suunnattu matalan kynnyksen voimistelukoulun ohjelma. Esityksen pohjan muodostavat Voimisteluliiton joukkuevoimistelun pronssi- ja hopeamerkkien liikkeet sekä voimistelupassien materiaalit. Suurimmalle osalle PNV:n lasten ryhmäläisistä tulevan kesän Gymnaestrada on heidän ensimmäisensä. Tästä huolimatta lapsia ei suuresti jännitä, vaan kesää odotetaan jo  innolla!

Ryhmän lapset ovat 8-12-vuotiaita ja usealla heistä on aiempaa voimistelutaustaa PNV:n lasten harraste- tai kilparyhmistä. Kesän kenttäohjelmaa on harjoiteltu yhdessä nyt tammikuusta alkaen ja sitä ohjaa Sanna Peltola, PNV:n nuorisovalmennuspäällikkö. ”Oon voimistellut aikaisemmin Sannan ryhmässä ja Sanna innosti mut mukaan”, kertoo ryhmässä mukana harjoitteleva Olivia. Aurinko-ohjelmaksi nimeämässään kenttänäytöksessä lapset pääsevät näyttämään taitojaan perusvoimisteluliikkeissä, kuten kukkovaaka ja sivuaalto, sekä tanssillisemmissa osissa.

Sanna Peltolan oma voimistelun suurtapahtumien historia ulottuu aina 1990-luvulle saakka ja SYKE100-tapahtumaan. Valmentajana hän on osallistunut sen jälkeen mm. SunSVoLi- ja Sun Lahti -tapahtumiin joukkuevoimistelujoukkueiden kanssa. Ensimmäinen World Gymnaestrada Sannalle oli Helsingin kotitapahtuma vuonna 2015, jolloin hän osallistui myös itse ”Elämän jälki” -kenttäohjelmaan. Sen jälkeen tulivat Suomi Gymnaestrada Turussa sekä Word Gymnaestrada Itävallan Dornbirnissä.

Lasten kenttäohjelman ohjaamisen lisäksi tulevana kesänä Sanna nähdään aikuisten ”Kirkkaat vedet” -kenttänäytöksessä sekä PNV:n tunne-aiheisessa iltanäytösohjelmassa. ”Tyttöjen treenit ovat vauhdikkaita ja innostus sekä harjoitteluun, että Gymnaestradassa esiintymiseen kuuluu ja näkyy joka harkassa! On ollut mahtava nähdä tytöistä paistava innostus ja ilo, mitä Gymnaestradan mielestäni nimenomaan kuuluu edistää!”, hehkuttaa Sanna. Voimistelun ilo ja into on Sannan perheessä jo siirtynyt seuraavalle sukupolvelle, sillä ”Sateen jälkeen paistaa aurinko” -ohjelmassa esiintyy myös Sannan oma tytär Isa.