EtusivuAjankohtaistaUutisetBlogiMatkalla Gymnaestradaan #2: Yhteisharjoitukset

Matkalla Gymnaestradaan #2: Yhteisharjoitukset

Blogi

Mahtavaa fiilistä yhteisharjoituksissa!

Koko talvi on harjoiteltu kenttäohjelmaa, opeteltu liikkeitä, mietitty siirtymiä ja tutkittu silmät ristissä paikkakarttoja. Yöllä omat paikkamerkit jo vilisevät unissakin. On aika yhteisharjoituksen!

Lauantaina Helsinkiin kokoontuivat kautta Suomen kaikki isojen kenttäohjelmien esiintyjät. Pakilan Voimistelijoiden ryhmistä mukana olivat ”Luonnon lumoissa” -ohjelmassa esiintyvät nuoret tanssijat sekä aikuisten ”Kirkkaat vedet” -ohjelman voimistelijat. Paikkana yhteisharjoituksissa toimivat Vantaan Myyrmäessä sijaitsevat Energia Areena sekä Myyrmäkihalli.

Fiilis oli aivan mahtava, kun sadat innokkaat voimistelijat kokoontuvat ensimmäistä kertaa yhteen ja ison kenttäohjelman kokonaisuus alkaa paljastua. Alussa tutustuttiin paikkamerkkeihin: rivit on merkitty kirjaimin ja jonot numeroin. Sitten olikin aika siirtyä omalle aloituspaikalle ja kuunnella hyvin huolellisesti koreografin ohjeita. Isossa ryhmässä ei voi sooloilla! Erityisen jännittävää tämä oli tanssin ohjelmaan osallistuville viidelle nuorelle PNV:läiselle tanssijalle. He ovat ensikertalaisia ja satojen muiden kanssa esiintyminen ja paikkamerkeillä pysyminen on heille täysin uutta. ”Jännitti vähän yhteisharjoitukset, että miten me siellä pärjätään”, nauraa Aino. Nuorten tanssijoiden ohjaaja, Pro Dance -valmentajamme Maija Miinalainen kehuu tanssijoitaan: ”Yhteisharjoitus meni todella hyvin, paikat saatiin kohdilleen ja muutenkin kaikilla on nyt paljon varmempi fiilis ohjelmasta.”

Yhteisharjoituksissa myös jaettiin esiintymisasut. ”Kirkkaat vedet” -ohjelman asuna on kaunis vedensininen mekko, jota myös käytetään ohjelmassa lisäämässä veden liikkeen tuntua. Esiintymisasu tuo harjoitukseen aina oman lisänsä, kun ohjelman ja liikkeiden sekä paikkamerkkien lisäksi pitää vielä muistaa liikutella pukua oikein, oikeissa kohdissa. ”Kirkkaat vedet” -kenttänäytökseen osallistuu noin 1100 voimistelijaa ympäri Suomen, joten yhteisharjoituksessa riittikin vilinää. ”PNV:läisenä on aina luottavainen olo mennä yhteisharjoituksiin, sillä meitä on valmentanut Sari Turunen. Sari on erinomainen valmentaja ja lisäksi hän tuntee ohjelman todella tarkasti”, kolmatta kertaa Gymnaestradaan osallistuva Laura Turpeinen aikuisten Fintastic Moms-joukkueestamme kommentoi. Haastavinta harjoituksissa oli muutaman pidemmän siirtymän jälkeisen paikan löytyminen, mutta tämäkin selveni yhteisharjoitusten aikana.

”Kenttänäytöksissä on ihan omanlaisensa tunnelma. Yhdessä eri puolilta Suomea tulevien voimistelijoiden kanssa luomme näyttävän kokonaisuuden ja kiinnostavia kuviomuutoksia. Jokaisella on merkitys osana tätä upeaa kokonaisuutta”, sanoo Fintastic Momsien Minna Jääskivi. ”Kenttänäytösfinaali on upea päätös koko Gymnaestradalle!”