EtusivuAjankohtaistaUutisetBlogiMatkalla Gymnaestradaan #5 – Gympit

Matkalla Gymnaestradaan #5 – Gympit

Blogi

Kaiken takana on… gympit!

PNV:n gymppeinä Gymnaestrada Tampereella toimivat ystävykset, jumppakaverukset ja seuran hallitusaktiivit Päivi Lehtovirta ja Eeva Särkilahti. Kaksikko on todellinen ”partners in crime”, sillä vuonna 2007 alkanut ystävyys syntyi Päivin ja Eevan aloittaessa tuolloin PNV:n hallituksessa. Ystävyys on siis kestänyt jo 15 vuotta, ja voimistelu ja Gymnaestradat ovat aina kuulunut siihen.

Lausannen World Gymnaestradassa Päivi ja Eeva olivat mukana vain voimistelusta nauttien. Vuonna 2015 olikin sitten vuoro Helsingin World Gymnaestradan. Siellä tämä tehoduo toimi sekä gymppeinä, että vastasi seura-aktiiviystävänsä Kerttu Valveen kanssa Messukeskuksen hallinäytöksistä: yhdeksän areenaa (jokaisessa tuhat katsojaa) joissa kussakin vaihtui näytös vartin välein klo 9-18 välillä maanantaista perjantaihin. Komennuksessaan kolmikolla oli joka päivä 130 vapaaehtoista stage managereista kuuluttajiin ja kulunvalvojiin.

Kotitapahtumassa PNV:llä oli myös oma hallinäytös ”At The Airport”, jossa duo tietysti itse myös esiintyi mukanaan 87-vuotias koko tapahtuman vanhin osallistuja. Tämä Helsingin World Gymnaestrada oli 25.000 voimistelijan osallistujamäärällään suurin Suomessa järjestetty tapahtuma.

Ensimmäinen Suomi Gymnaestrada järjestettiin vuonna 2018 Turussa. Eeva toimi täällä PNV:n gymppinä, mutta kaikki valmistelut hoidettiin yhdessä Päivin kanssa. Joukkuevoimistelun MM-kisojen satuttua samaan ajankohtaan, Päivi oli itse tapahtuman aikaan naisten edustusjoukkueemme Glorian kanssa samaan aikaan Espanjassa MM-kisoissa. Tällöinkin toki Päivi pysyi tiiviissä puhelinyhteydessä Turkuun. Puolin ja toisin saimme siis ajantasaista tilannetietoa! Turussa PNV:ltä oli mukana 185 voimistelijaa ”vauvasta vaariin” kenttäohjelmissa, kaupunkilavoilla sekä seuran omassa hallinäytöksessä.

Vuosi tästä eteenpäin, kesällä 2019 oli vuorossa Dornbirnin World Gymnaestrada ja ketkäs muutkaan toimivat gymppeinä kuin Päivi ja Eeva! PNV osallistui taas kenttäohjelmiin. Lisäksi seuralla oli oma hallinäytös ”Life is a great party”, johon osallistui 45 PNV:läisen voimistelijan lisäksi täydennystä Helsingin Voimisteluseurasta ja Tapanilan Erästä, sekä muutama aikuinen Otson Pojista.

Gymnaestradojen lisäksi Päivi ja Eeva ovat vastanneet kolmen Suomessa järjestetyn joukkuevoimistelun MM-kisojen pistelaskusta. Tiukin hetki koettiin vuonna 2017 kisoissa Helsingin jäähallissa. Kansainvälisen voimisteluliiton pistelaskujärjestelmä kaatui kesken kisan ja pisteet laski päässään Päivi. Päässälaskutaitokin oli onneksi hallussa, eikä 0,05 pisteen eroa Minettien hyväksi tarvinnut korjata täydelle hallilliselle MM-voittoa juhlineita katsojia.

Tulevan kesän tapahtumaan kaksikko osallistuu rakkaudesta lajiin. On mahtava nähdä ja mahdollistaa voimistelun ilo isolle ryhmälle ja olla osa sitä. Tällaisessa tapahtumassa koko seura on yhtä suurta perhettä lapsista aikuisiin. Avajaismarssissa kailotetaan suomi-lauluja, tapahtuman aikana nautitaan yhteisistä picniceistä ja yhdessä jännitetään ennen esitystä. Riemu oman seuran porukan kanssa esityksen jälkeen on huumaavaa.

Myös ystävyys on iso syy näille kahdelle lähteä taas kerran gympiksi: Tiimityö kaverin kanssa on monesti koeteltu ja sujuvaksi todettu. Kummallakin on omat vahvuutensa ja toinen täydentää toista sopivasti. Ystävyys on hitsaantunut vuosien ja voimistelun suurtapahtumien myötä tiiviiksi. Toiseen on oppinut luottamaan, isojenkin paineiden alla ja sen vuoksi – sekä siitä huolimatta – edelleen haluaa tehdä tapahtumia ja olla yhdessä. ”Tässä hommassa mukana ovat ihmiset, joihin samalla tutustuu ja heitä oppii arvostamaan syvästi. Se on huikean palkitsevaa, eikä tätä tunnetta mikään maailmassa voita”, vannovat Päivi ja Eeva yhteen ääneen.