EtusivuAjankohtaistaUutisetBlogiMatkalla Gymnaestradaan #9 – Kilpailut

Matkalla Gymnaestradaan #9 – Kilpailut

Blogi

Vidal-joukkueen matka kilpamestaruuskisoihin

Gymnaestrada on paitsi koko kansan voimistelun suurtapahtuma, myös kilpailutapahtuma monelle voimistelijalle. Gymnaestradan yhteydessä järjestetään kahdeksan voimistelulajin ja tanssin kilpailuja sekä esittävän voimistelun kisailuja, joissa voimistelijat pääsevät esittämään taitojaan. Pakilan Voimistelijoista kilpailemaan Tampereelle lähtevät tietysti hienosti World Cupin ja Challenge Cupin osakilpailuihin tiensä raivanneet yhteistyöjoukkueemme Gloria ja Gloria Jr. Lisäksi kilpasarjan joukkueemme osallistuvat kevään mestaruuskilpailuihin la-su 11.-12.6. Tampereen Messukeskuksessa.

Yksi mestiksissä kilpailevista joukkueista on 16-20-vuotiaiden sarjassa voimisteleva Vidal. Vidal on keväällä 2019 perustettu joukkue, jossa voimistelee yhdeksän voimistelua rakastavaa ja jo pitkään harrastanutta voimistelijaa. Vidal harjoittelee kolmesti viikossa ja joukkueen tavoitteena on voimistella kilpasarjan huipulla: tosissaan harjoitellen, mutta rennosti. Joukkueen valmentajina toimivat Henni Aro ja Essi Hannuksela ja koreografiasta vastaavat Henni sekä Karoliina Suokko.

Kevään kilpailukausi ei olisi Vidalilla voinut mennä paremmin: koko kausi on ollut nousujohteinen ja joukkueella on jo kaulassaan kolmet kultamitalin cup-kisoista. Onnistumiset ovat tuoneet lisää itsevarmuutta ja viime silauksen mestaruuskisoihin antoi edellisen viikonlopun SC Vantaa Cupin voitto. Tästä on hyvä jatkaa kohti Tamperetta ohjelman loppuviimeistelyn kanssa. ”Viime viikonlopun kisat antoivat itsevarmuutta mestiksiin ja nyt vielä kaksi viikkoa salilla viimeistellään ohjelma ihan pilkun tarkasti”, hehkuttaa Vidalin Claudia Järvinen. Claudia on pitkän linjan PNV:läinen, sillä hän on harrastanut voimistelua seurassa jo 14 vuoden ajan.

”Lähdetään koko joukkue superhyvällä fiiliksellä mestiksiin, mahtavaa päästä näyttämään ohjelma vielä kerran tuomareille ja yleisölle! Mestiksissä tavoitteena on tuoda mahdollisimman kirkas mitali kotiin ja tehdä kaksi onnistunutta suoritusta huippuhyvällä fiiliksellä”, jatkaa Sara Huhtala, jolla hänelläkin on voimistelu-uraa takana jo 14 vuotta. Pakilaan Sara siirtyi puolitoista vuotta sitten Vidalin hyvän porukkaan.

Vidal PNVGymnaestrada tapahtumana on osalle jo vanha tuttu aina Helsingin World Gymnaestradasta lähtien. Osalle taas tuleva Gymnaestrada Tampere on ensimmäinen lajissaan. Konkarit hehkuttavat tapahtuman ainutlaatuista ilmapiiriä, joka syntyy kun iso joukko ihmisiä kokoontuu voimistelun pariin yhteen esittämään ja katsomaan upeita esityksiä. ”Fiilis Gymnaestradasta on hyvä, kivaa päästä taas pitkästä aikaa mukaan ja nauttimaan muiden esityksistä ”, toteaa Hennika Rahko joka on voimistellut jo 11 vuotta ja ollut mukana aiemmin sekä Helsingissä vuonna 2015 että vuoden 2018 Turun Suomi Gymnaestradassa.

Vidal itse ei tällä kertaa osallistu kenttä- tai iltanäytöksiin, sillä joukkue haluaa keskittyä täysillä omiin mestaruuskisoihinsa. Vidal on kuitenkin täsillä mukana Gymnaestradan tunnelman ja fiiliksen luomisessa. ”Odotan innolla Gymnaestradaa, sillä en ole ennen ollut siellä mukana. Kivaa päästä näkemään erilaisia hienoja esityksiä”, summaa Sara.