EtusivuPro DanceTuntikuvaukset

Tuntikuvaukset

Kisaryhmien koreografiatunnit

Kisaryhmien koreografiatunneilla keskitytään erityisesti ryhmän kisakoreografian harjoitteluun. Tärkeässä roolissa on myös hyvä lämmittely, fyysisen kunnon ja liikkuvuuden lisääminen, tanssitekniikan vahvistaminen sekä rytmiikan, dynamiikan ja eläytymisen harjoittelu.

Kisaryhmien koreografiat painottuvat showtanssin liikekieleen. Showtanssi on näyttävä ja monipuolinen tanssilaji, jossa keskeistä on mukaansatempaavat koreografiat, tanssin ilo sekä tarinankerronta ja ilmaisu. Showtanssissa otetaan vaikutteita useiden eri tanssilajien tekniikoista ja tyyleistä, perustekniikka pohjautuu kuitenkin vahvasti jazztanssiin ja balettiin. Showtanssille tyypillisiä elementtejä ovat muun muassa erilaiset askelsarjat, piruetit, hypyt ja jalanheitot. Showtanssin koreografiat voivat sisältää myös akrobaattisia liikkeitä ja nostoja. Koreografioiden liikekieleen vaikuttaa suuresti opettajan oma tanssitausta ja -tyyli!

Muut viikkotunnit

Koreografiatuntien lisäksi kisaryhmien oppilaat valitsevat kolmannen tunnin viikko-ohjelmaansa. Show&Jazz- ja Street&Show-viikkotunneilla keskitytään kehittymään tanssin eri osa-alueilla ja vahvistamaan eri tanssilajeille ominaista tekniikkaa ja liikekieltä. Tunneilla tehdään monipuolisesti erilaisia harjoituksia ja harjoitellaan eri tanssityylejä opettajasta riippuen. Tavoitteena on kokeilla ja oppia uutta kannustavassa ja positiivisessa hengessä. Tarkemmat eri viikkotuntien kuvaukset löydät täältä.

 

Voin tanssia juuri sellaisena kuin olen!