EtusivuSäännöt

Säännöt

Pink Dance Stars -tanssikilpailu on showtanssin kilpailu. Koreografia voi sisältää showtanssin lisäksi muita tanssilajeja kuten nykytanssia, modernia tanssia ja jazztanssia.

Lavalle tullaan lavalta katsottuna oikealta ja poistutaan vasemmalle. Valaistus on kaikille sama. Valot tulevat päälle hetken ennen musiikkia. Ohjelman voi aloittaa lavalta tai kulisseista. Koreografia voi sisältää rekvisiittaa. Kaikki lavalle tuotu rekvisiitta tulee viedä kilpailijoiden mukana pois niin, että lava on heti siisti seuraavia kilpailijoita varten.

Musiikki tulee olla hankittu laillisesta lähteestä. Musiikissa tulee huomioida kilpailijoiden ikätaso. Musiikki tulee olla lähetetty määrätyn ajan puitteissa pyydetyllä tavalla nimettynä ja pyydetyssä formaatissa kilpailuinfon ohjeen mukaan.

Kilpailuasu ja meikki tulee olla hyvän maun mukainen kilpailijan iän huomioiden. Kilpailuasu ei saa olla liian paljastava eikä loukata muita kilpailijoita tai katsojia. Uskonnolliset ja poliittiset kannanotot teoksessa eivät saa loukata muita kilpailijoita tai katsojia.

Ikäryhmät

Lapset 6-9v
Juniorit 10-12v
Nuoret 13-16v
Aikuiset 1 17-24v
Aikuiset 2 yli 25v
Aikuiset 3 yli 45v

Ikä lasketaan syntymävuoden mukaan, esim. vuonna 2007 syntyneet ovat 13-vuotiaita (nuoret) riippumatta, missä kuussa tanssija täyttää 13 vuotta.

Jos duossa tai triossa tanssijat ovat eri ikäisiä, sarja valitaan vanhimman tanssijan mukaan. Ryhmissä ikähaitari voi olla rinnakkaisten ikäryhmien ikäero, esim. ryhmä, jossa tanssijat ovat 14-vuotiaita, mutta kaksi ryhmän tanssijaa ovat 12-vuotiaita, valitaan sarjaksi nuoret (13-16v). Aikuisten ryhmissä ikäero voi olla enemmän kuin rinnakkaiset sarjat. Ikäsarja valitaan sen mukaan, mitä ikäsarjaa ryhmässä enemmän kuin puolet edustavat.

Kilpasarjat

Duot ja triot
Pienryhmät (4-9 hlöä)
Suuret ryhmät (yli 9 hlöä)

Ryhmä voi osallistua useammalla teoksella samaan sarjaan. Jokainen teos tulee ilmoittaa erikseen. Sama kilpailija voi osallistua eri kokoonpanoissa kilpailuihin.

Teoksen kesto

Musiikin pituus saa olla maksimissaan
duot ja triot: 2 min 15 s
pienryhmät: 3 min
suuret ryhmät: 4 min

Arvostelu

Kilpailua tuomaroi ammattitaitoinen tuomaristo, joka arvioi koreografian, tanssijoiden osaamisen ja tekniikan, taiteellisuuden, sommittelun sekä ilmaisun. Tuomareilla on kilpailun aikana tiedossa vain sarja ja teoksen nimi. Kilpailijat saavat kirjallisen palautteen kisan päätteeksi.

Ryhmiä tai ikäsarjoja ei yhdistetä kilpailussa.

Sijoitusten laskenta

Kilpailijat sijoitetaan kolmeen kategoriaan A, B ja C, niin että A-kategoriassa on parhaat pisteet saaneet kilpailijat. (Jos sarjassa alle 9 ryhmää, sijoitus ainoastaan 1-3.)

Palkitseminen

Kussakin sarjassa palkitaan kolme parhaiten sijoittunutta. Kahden ryhmän/kilpailijan saadessa samat pistesijat palkitaan kilpailijat tuomareiden määräämällä painotuksella palkintosijoille. Tuomarit voivat antaa 1-3 kunniamainintaa haluamillaan perusteilla.

Tulokset

Tulokset kerrotaan palkintojen jaon yhteydessä. Tulokset julkaistaan kisan jälkeen tapahtuman info-sivuilla.

Käyttäytyminen

Pink Dance Stars -tanssikilpailuissa tulee käyttäytyä hyviä käyttäytymissääntöjä noudattaen, reilun pelin hengessä ja kannustaen muita kilpailijoita.

Järjestäjä

Tanssikilpailun järjestää Pakilan Voimistelijat ry:n Pro Dance -tanssilinjan vapaaehtoisvoimin.

Pink Dance Stars tanssikilpailu