EtusivuJoukkuevoimisteluVastuullisesti huipulle

Valmennuksen strategia: Vastuullisesti huipulle

PNV:n valmennustoiminnan strategisina tavoitteina on vakiinnuttaa asema joukkuevoimistelun kansainvälisellä huipulle, saavuttaa vuosittain MM-mitali, olla yksi tunnetuimmista suomalaisista joukkuevoimisteluseuroista ja saada voimistelijat pysymään seuran jäseninä pitkään, jopa läpi elämän. Kaikessa toiminnassa korostuu vastuullisuus.

Vastuullisuus on yksi viidestä keskeisestä arvostamme laadun, tavoitteellisuuden, yhteisöllisyyden ja liikunnallisen elämäntavan ohella. Haluamme näyttää esimerkkiä vastuullisessa huippuvoimistelussa ja tarjota kaikille voimistelijoillemme turvallisen harjoitusympäristön. Koko seuran kattava vastuullisuusohjelmamme löytyy täältä, josta löytyy myös mm. valmennuksen linjaus. ​

Vastuullisuus näkyy valmennustoiminnassamme mm. seuraavasti:

1) Harjoittelussa huomioidaan aina terveysnäkökulmat ja teemme tällä saralla yhteistyötä myös eri ammattilaisten kanssa (mm. kaikkien tavoitteellisimmin harjoittelevien joukkueiden valmennustiimeissä mukana on myös fysioterapeutti).

2) Välitämme jokaisesta voimistelijastamme ja hänen yksilöllisestä voimistelijanpolustaan. Ikäkausitiimeissä käydään säännöllisesti läpi jokaisen voimistelijan tilanne henkilökohtaisesti ja mietitään hänelle sopivia polkuja mennä eteenpäin. Luonnollisesti voimistelija itse ja hänen perheensä pääsevät vaikuttamaan polun etenemiseen, ja kaikkien kilparyhmien voimistelijoiden kanssa pidetään henkilökohtaiset kehityskeskustelut vähintään kerran vuodessa. Lasten kanssa näissä keskusteluissa on aina mukana myös vanhempi.

3) Harjoitusmäärät pidetään kohtuullisina, perheen yhteisille lomille jätetään myös huippujoukkueissa aikaa, ja meillä on lähes joka ikätasolla hyvin erilaisten sitoutumistason mahdollisuuksia harrastaa joukkuevoimistelua.

4) Meillä on selkeä ongelmanratkaisupolku, jos voimistelun parissa ilmenee asioita, joihin esim. vanhempi haluaa puuttua tai toivoo selkeytystä. Lisäksi käytössä on myös anonyymin palautteen mahdollistava palautelomake.