EtusivuJoukkuevoimisteluVastuullisesti huipulle

Valmennuksen strategia: Vastuullisesti huipulle

Kilpailutoiminnan tavoitteet

  • Edustusjoukkueen kansainvälinen menestys
  • Vaihtoehtoja laajapohjaisesti eri tavoitetasoilla ja harjoittelumäärillä
  • Urheilu-uran jatkuminen seurassamme aikuiseksi asti, joko SM-sarjassa ja kansainvälisillä kentillä tai kilpasarjassa
  • Urheilu-uran päättymisen jälkeen toimiminen valmentajana, tuomarina tai seuratoimijana PNV:ssä

Valmennusarvot

  • Tuloksellisuus ja jatkuva kehittyminen
  • Voimistelijalähtöisyys ja välittäminen
  • Terveys
  • Yhteisöllisyys

Tuloksellisuus ja jatkuva kehittyminen

Tavoitteenamme on, että jokaisessa joukkueessa jokainen voimistelija kehittyy omalla tasollaan paremmaksi voimistelijaksi läpi voimistelu-uran. Edustusjoukkueiden tavoitteena on saavuttaa menestystä kilpailuissa niin Suomessa kuin kansainvälisillä kentillä. Lisäksi jokaisen joukkueen tavoite on menestyä omalla tasollaan ja omassa sarjassaan mahdollisimman hyvin. Jatkuva kehittyminen näkyy PNV:ssä yksittäisten voimistelijoiden kehittymisenä, joukkueiden kehittymisenä sekä myös valmentajien jatkuvana kouluttautumisena, tuomareiden kouluttautumisena ja valmennusorganisaation kehittämisenä. PNV:ssä on ammattivalmentajat sekä päävalmentajana, nuorisovalmennuspäällikkönä että valmennuskoordinaattorina ja heidän johdollaan teemme jatkuvasti työtä valmennuksen kehittymisen eteen.

Voimistelijalähtöisyys ja välittäminen

Jokainen voimistelija on tärkeä. Pyrimme ottamaan voimistelijan ja hänen perheensä aktiivisesti mukaan toimintamme suunnitteluun ja toteutukseen, jolloin voimistelija ja hänen perheensä voivat vaikuttaa mm. joukkueeseen, jossa voimistelija voimistelee, harjoitusmääriin, tavoitetasoon jne. Tarjoamme laajasti erilaisia joukkueita, eri harjoitusmäärillä ja tavoitetasoilla; etenkin alle 12 –vuotiaille voimistelijoille, jotta jokaiselle löytyisi sopiva taso harrastaa. Kunnioitamme koulujen loma-aikoja sijoittamalla kausitaukomme lomiin ja ilmoittamme lomista ja kauden aikatauluista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jolloin perheiden on helpompi sitoutua harjoitteluun. Valmennuksen kulut pidetään niin pieninä kuin mahdollista. Tavoitteena on se, että mahdollisimman moni voisi harrastaa seurassamme. Edustusjoukkueiden kuluja pyritään tukemaan mm. leiritysten ja ulkomaankilpailuiden osalta, jottei kustannukset heillä nousisi kohtuuttomiksi.

Terveys

Huolehdimme parhaamme mukaan voimistelijoiden terveydestä valmennuksessa, turvallisista valmennusolosuhteista ja tukitoimista, joilla voimme parantaa voimistelijoidemme terveyttä ja ennaltaehkäistä vammoja. Näistä esimerkkeinä oma harjoitushallimme, jossa lattiamateriaalit ovat ihanteelliset voimistelulle, sekä yhteistyö fysioterapeuttien ja muiden kehonhuollon ammattilaisten kanssa.

Yhteisöllisyys

Haluamme vaalia seurassamme yhteisöllisyyttä voimistelijoiden, joukkueiden, ikäluokkien, valmentajien, seuratoimijoiden, aikuisten harrasteliikuntapuolen ja lasten harrasteliikuntapuolen sekä Pro Dancen välillä. Järjestämme mahdollisuuksien mukaan yhteisiä harjoituksia ja yhteisiä tapahtumia, joissa eri-ikäiset ja -tasoiset harrastajat voivat kohdata toisiaan. Tästä esimerkkinä kevätnäytöksemme ja Gymnaestrada-hallinäytös. Järjestämme myös kausittain joukkuevoimistelun kilpailuja, joissa vanhemmat tutustuvat toisiinsa eri talkootehtävissä ja me-henki vahvistuu.

Voimistelijan polku