EtusivuLasten ja nuorten harrasteliikunta

Lasten ja nuorten harrasteliikunta – Voimistelukoulut

Ilmoittaudu lasten ja nuorten tunneille

 

Lukujärjestys tästä

 

Pakilan Voimistelijat tarjoaa lähialueellasi laadukasta lasten harrasteliikuntaa voimistelun, tanssin ja temppuilun muodossa 3-13-vuotiaille. Meillä lapsi oppii liikunnallisten perustaitojen opettelua kokeneiden ja osaavien ohjaajien kanssa.

Harrastustuntimme pohjautuvat Suomen Voimisteluliiton Voimistelukoulu-konseptiin. Voimistelukoulu-tunnilla alle 12-vuotias lapsi oppii perusliikunta- ja voimistelun alkeistaitoja koulutetun ohjaajan avustuksella. Tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin.

Huomiothan, että lasten liikuntaan ilmoittaudutaan KOKO VUODEKSI. Maksun saa kuitenkin kahteen osaan syksyn ja kevään osalta erikseen.

Lasten liikunnan kolme harrastepolkua

3-4-vuotiaille on tarjolla yksi tunti jokaisella polulla: Voimistelukoulu, Satutanssi ja Temppuilu. Nämä tunnit pohjautuvat kaikki samaan monipuoliseen liikunnallisten perustaitojen opetteluun ja ikäkaudelle ominaisten ominaisuuksien harjoitteluun, jokainen kuitenkin omalla linjan mukaisella twistillä. Liikuntataitojen kehittyessä 5-6-vuotiailla tuntitarjonnassamme on jo enemmän erikoistumista, joka lisääntyy vielä 7-10-vuotiaiden tarjonnassa. Eri linjat tuovat selkeämmin esiin eri tuntien painopiste-erot ja helpottavat hahmottamaan mahdollisia tuntivaihtoehtoja ja harrastuksessa etenemismahdollisuuksia esim. siinä tapauksessa, että lapsi on kiinnostunut erityisesti vaikkapa tanssillisesta liikunnasta. Samalla lasten harrastetunnit ovat kuitenkin aina myös sellaisia, että kausittain voi vaihtaa linjalta toiselle tai käydä useammalla viikkotunnilla eri linjoilta samanaikaisesti.

 

Lasten lukujärjestys on rakennettu niin, että lapsesi voi harrastaa useampaa lajia viikon eri päivinä.

Lasten ryhmien hinnat löydät täältä.

Lapsia ei ole vakuutettu seuran puolesta.

Lasten harrastepolussa näkyy seuramme vahva osaaminen joukkuevoimisteluvalmennuksen puolella, jonka joukkueisiin on mahdollista siirtyä eri ikävaiheissa 5-vuotiaasta eteenpäin miltä tahansa linjalta, jos joukkuevoimistelu ja kilpailemiseen tähtäävä harjoittelu kiinnostavat. Seurassamme toimii tällä hetkellä yli 20 joukkuetta ja taito- sekä sitoutumistasoja on aina harrastajista Suomen ja maailman huipulle asti.

Toinen vahvasti esillä oleva osa seurassamme on PNV Dancers-tanssilinja, jonka kilparyhmiin voi hakeutua yhtä lailla joka linjalta 9-vuotiaasta lähtien. PNV Dancers -kilparyhmiä seurassamme on tällä hetkellä 3. Ryhmät harjoittelevat 2-3 kertaa viikossa ja osallistuvat tanssikilpailuihin. PNV Dancers -linjalla on myös avoimia oheistunteja, joille voi ilmoittautua vaikka ei kilpailla haluaisikaan.

Siirtymää joukkuevoimisteluvalmennuksen piiriin olemme helpottaneet muuttamalla stararyhmät joukkueiksi. Harrastetuntien lisäksi seurassa on myös joukkuetoimintaa kaksi kertaa viikossa harjoitteleville, jossa mukana pääsee nauttimaan joukkueen yhteisöllisyydestä. Joukkueet siirtyvät seuramme valmennustoiminnan alle ja pääsevät näin seuramme valmennusjärjestelmään mukaan. Se tarkoittaa mahdollisuutta osallistua mm. ikäkausitoimintaan ja idolitoimintaan. Joukkueet harjoittelevat perustekniikan ja ominaisuuksien lisäksi joukkuevoimisteluesityksen, jonka pääsevät esittämään Voimisteluliiton staratapahtumissa.

Joukkuevoimistelua voi harrastaa seuraavissa starajoukkueissa kaksi kertaa viikossa:

  • Stella stara (2015-2016 syntyneet)
    • Lisätiedot: sanna.peltola@pnv.fi
  • Dione Stara (2013-2014 syntyneet)
    • Lisätiedot: sanna.peltola@pnv.fi

Joukkueen voimistelijat voivat ottaa lisäharjoituksia mm. tanssitunneista lasten liikunnan puolelta. Myös PNV Dancers -kilparyhmissä harrastavien on mahdollista liittää harjoitteluun lasten liikunnan tunteja.

Lasten ja nuorten toimintamme laadun takeena on Olympiakomitean lasten liikunnan Tähtiseura-status. Tähtimerkin omaavat seurat ovat seuratoiminnan edelläkävijöitä. Tähtiseurat ovat toimintatavoiltaan moderneja, innovatiivisia ja vastuullisia toimijoita. Tähtiseuroissa yhteisöllisyys on toiminnan kulmakivi. Seuran jäseniä kuullaan ja kannustetaan tasavertaisesti sekä toivotetaan uudet liikkujat tervetulleiksi mukaan toimintaan.

Lasten into, ilo ja motivaatio ohjaavat laadukasta toimintaa!