Lasten voimistelulliset harrastetunnit

Voimistelukoulu 3-6v.

Vauhdikkailla tunneilla harjoitellaan liikunnan perustaitoja iloisessa ilmapiirissä mm. leikkien avulla. Tunneilla tutustutaan eri voimistelulajien; joukkuevoimistelun, akrobatian, telinevoimistelun ja rytmisen voimistelun perusliikkeisiin lapsen omien taitojen ja toiveiden mukaisesti. Nopeus, notkeus, koordinaatio ja kehonhallinta kehittyvät hauskojen ja innostavien harjoitteiden kautta. Voimistelukipinän syttyessä voi tunnilta suunnata helposti joukkuevoimistelun, rytmisen voimistelun tai akron pariin. Tunnit sopivat pojille ja tytöille.

Joukkuevoimistelu 7-10v

Joukkuevoimistelu on kaunis ja monipuolinen taitolaji, joka kehittää liikkuvuutta, voimaa, hyvää koordinaatiota, rytmitajua sekä ilmaisua ja eläytymistä. Laji koostuu vartalonliikkeistä, käsi- ja jalkaliikkeistä, hypyistä, tasapainoista ja akrobatiasta. Musiikki ja voimistelun liikesarjat muodostavat yhtenäisen taiteellisen ja urheilullisen kokonaisuuden.

Joukkuevoimistelun harrastetunneilla opitaan lajin perusliikkeitä, venytellään ja harjoitetaan mm. nopeutta ja vartalonhallintaa. Tunnit antavat hyvän pohjan siirtyä jatkossa myös joukkuevoimistelun valmennusryhmiin.

Joukkuevoimistelussa voidaan valita oman ikäluokan viikkoharjoituksen lisäksi oheisharjoituksia, kuten rytminen voimistelu, akro tai joitakin muita seuran suosituista lasten tunneista.

Rytminen voimistelu yli 7v

Yli 7-vuotiaiden rytmisen voimistelun tunnit on suunnattu rytmistä voimistelua aloittaville harrastajille ja tunnilla harjoitellaan välinetekniikan lisäksi myös esimerkiksi rytmisen voimistelun pronssi- ja hopeamerkin liikkeitä.