Tanssikilpailun säännöt

Tanssikilpailun säännöt

Kevät 2024

Koreografia

Pink Dance Stars on showtanssin kilpailu. Showtanssi monipuolinen laji, jossa otetaan vaikutteita useiden eri tanssilajien tekniikoista ja tyyleistä. Kilpailukoreografiassa voidaan yhdistellä showtanssiin elementtejä esimerkiksi nykytanssista ja jazztanssista. Koreografialla tulee olla nimi ja teoksella on suotavaa olla jokin teema. Keskeistä on myös tarinankerronta ja ilmaisu.

Koreografia voi sisältää rekvisiittaa. Kaikki lavalle tuotu rekvisiitta tulee viedä kilpailijoiden mukana pois niin, että lava on heti siisti seuraavia kilpailijoita varten. Rekvisiitan tulee olla tanssijoiden käsin kannettavissa.

Koreografian tulee sisältää sellaisia liikkeitä ja tyylejä, joiden esittämiseen tanssijoilla on riittävät valmiudet. Esimerkiksi akrobaattisten liikkeiden ja nostojen tulee olla turvallisia ja hyvin harjoiteltuja.

Esityksen teeman valinnassa tulee kiinnittää huomiota kilpailijoiden ikätasoon. Erilaiset kannanotot teoksessa eivät saa loukata muita kilpailijoita tai katsojia. Koreografian tulee soveltua myös perheen pienimpien silmille.

Teosten maksimipituudet:

Soolot ja duot: 2min 15sek

Pienryhmä: 3min

Suuret ryhmät: 4min

Musiikki:

Musiikki tulee olla hankittu laillisesta lähteestä. Musiikissa ja sanoituksessa tulee huomioida kilpailijoiden ikätaso. Musiikit tulee toimittaa 5.2.2024 mennessä sähköpostitse osoitteeseen pds.kilpailut@pnv.fi . Myöhästyneestä musiikista tai väärin nimetystä tiedostosta peritään myöhästymismaksu 20€. Musiikki tulee olla mp3-muodossa.

Nimeäthän sähköpostiviestin sekä musiikktiedoston ohjeiden mukaan! Väärin nimetyt viestit ja musiikkitiedostot voivat aiheuttaa sekaannuksia.

Sähköpostiviestin otsikkoesittäjän nimi + teoksen nimi + sarja ja ikäryhmä. Jokainen musiikkitiedosto lähetetään omassa sähköpostiviestissä. Jos lähetät useamman esityksen musiikit, älä lähetä niitä samassa viestissä.

Musiikkitiedosto tulee olla nimetty samalla tavalla kuin sähköpostin otsikkoesittäjän nimi+ teoksen nimi+ sarja ja ikäryhmä. Musiikit tulee olla leikattu oikeanpituisiksi, ja niiden tulee noudattaa esitysten maksimipituuksia.

Asu:

Kilpailuasu on vapaavalintainen. Asun ja meikin tulee olla hyvän maun mukainen ja ikätasolle sopiva. Kilpailuasu ei saa olla liian paljastava eikä loukata muita kilpailijoita tai katsojia.

Arvostelu:

Kilpailua tuomaroi ammattitaitoinen tuomaristo. Esityksistä arvioitavia osa-alueita ovat tanssitekniikka, ilmaisu, koreografia sekä kokonaisuus.

Osa-alueita arvioidaan pisteytyksellä 1-10. Tuomaristolla on kilpailun aikana tiedossa vain sarja ja teoksen nimi. Kilpailijat saavat tuomaristolta pisteet sekä kirjallisen palautteen kisan päätteeksi ilmoittautumispisteeltä.

Peruutusehdot:

Osallistumismaksun voi peruuttaa ilman lisäkuluja 4.2.2024 mennessä (laskun eräpäivä 4.2.2024). Tämän jälkeen peruutuksista vaaditaan lääkärintodistus. Lääkärintodistuksen toimittamalla osallistumismaksut palautetaan lukuunottamatta 15€ toimistokuluja. Jos osallistuja jättää osallistumatta kilpailuun perumatta ilmoittautumistaan tai ilman lääkärintodistusta, voidaan periä koko ilmoittautumismaksu.