Harrastustuntimme pohjautuvat Suomen Voimisteluliiton Voimistelukoulu-konseptiin

Voimistelukoulu konsepti tarkoittaa PNV:ssä yläkäsitettä kaikelle alle 12 –vuotiaiden toiminnalle, lasten harrasteliikunnan tuntien lisäksi myös lasten joukkuevoimisteluvalmennukselle ja tanssin kilpaileville joukkueille.

Voimistelukoulutoiminta pohjautuu Voimisteluliiton lasten liikunnan strategiaan ja toiminnassa näkyy Innostus, Laatu ja Onnistumiset yhdessä, eli ILO. Toiminnan tavoitteena on saada lapsi innostumaan liikunnasta ja löytämään liikunnan riemu sekä omanlaisensa polku liikunnan parissa, lajista riippumatta. 

Laatu toiminnassamme koostuu koulutettujen ohjaajien, valmentajien ja tanssiopettajien suunnittelemista ja ohjaamasta toiminnasta, joilla lapsen kasvua ja kehitystä tuetaan monipuolisesti, niin fyysisten, psyykkisten kuin sosiaalistenin osa-alueiden osalta. Voimistelukoulu-tunnilla alle 12-vuotias lapsi oppii perusliikunta- ja voimistelun alkeistaitoja.

Toiminnan tavoitteena on kehittää lasten koordinaatiota, tasapainoa, liikkuvuutta ja perusvoimaa voimistelullisin keinoin, auttaa lasta tunnistamaan omat vahvuutensa, sekä tarjota lapselle liikunnallisia elämyksiä. Harjoittelu on monipuolista ja antaa erinomaiset taidot sekä voimistelu-uralle että muihin lajeihin.

Lasten ja nuorten toimintamme laadun takeena on Olympiakomitean lasten liikunnan Tähtiseura-status. Tähtimerkin omaavat seurat ovat seuratoiminnan edelläkävijöitä. Tähtiseurat ovat toimintatavoiltaan moderneja, innovatiivisia ja vastuullisia toimijoita. Tähtiseuroissa yhteisöllisyys on toiminnan kulmakivi. Seuran jäseniä kuullaan ja kannustetaan tasavertaisesti sekä toivotetaan uudet liikkujat tervetulleiksi mukaan toimintaan.