EtusivuPNV DancersTuntikuvaukset

Tuntikuvaukset

Kisaryhmien koreografiatunnit

Kisaryhmien koreografiatunneilla keskitytään erityisesti ryhmän kisakoreografian harjoitteluun. Tärkeässä roolissa on myös hyvä lämmittely, fyysisen kunnon ja liikkuvuuden lisääminen, tanssitekniikan vahvistaminen sekä rytmiikan, dynamiikan ja eläytymisen harjoittelu.

Kisaryhmien koreografiat painottuvat showtanssin liikekieleen. Showtanssi on näyttävä ja monipuolinen tanssilaji, jossa keskeistä on mukaansatempaavat koreografiat, tanssin ilo sekä tarinankerronta ja ilmaisu. Showtanssissa otetaan vaikutteita useiden eri tanssilajien tekniikoista ja tyyleistä, perustekniikka pohjautuu kuitenkin vahvasti jazztanssiin ja balettiin. Showtanssille tyypillisiä elementtejä ovat muun muassa erilaiset askelsarjat, piruetit, hypyt ja jalanheitot. Showtanssin koreografiat voivat sisältää myös akrobaattisia liikkeitä ja nostoja. Koreografioiden liikekieleen vaikuttaa suuresti opettajan oma tanssitausta ja -tyyli!

Muut viikkotunnit

Koreografiatuntien lisäksi kisaryhmien oppilailla on kolmas viikkotunti. Show Jazz-, Street&Show- ja Contemporary Jazz -viikkotunneilla keskitytään kehittymään tanssin eri osa-alueilla ja vahvistamaan eri tanssilajeille ominaista tekniikkaa ja liikekieltä. Tunneilla tehdään monipuolisesti erilaisia harjoituksia ja harjoitellaan eri tanssityylejä opettajasta riippuen. Tavoitteena on kokeilla ja oppia uutta kannustavassa ja positiivisessa hengessä.

 

Show Jazz

Show Jazz -tunneilla yhdistellään jazztanssin perustekniikkaan showtanssin näyttävyyttä ja monipuolisuutta!

Tunneilla tehdään tehokkaat alkulämmittelyt, lihaskuntoa ja liikkuvuutta lisääviä harjoitteita, vauhdikkaita tekniikkaharjoitteita – kuten piruetteja, hyppyjä ja jalanheittoja – ja ennen kaikkea tanssitaan monipuolisia koreografioita. Musikaalisuus ja ilmaisu ovat tärkeä osa koreografioita, joiden tyylit vaihtelevat muun muassa pehmeästä lyrical jazzista menevään musikaalitanssiin.

 

Street&Show

Street&Show-tunneilla tutustutaan sekä street- että showtanssin monipuoliseen liikekieleen, tekniikkaan ja eläytymiseen sekä harjoitellaan akrobatiaa, joka on osa molempia lajeja.

Tunneilla tehdään tehokkaat alkulämmittelyt, kehitetään lihaskuntoa ja liikkuvuutta sekä harjoitellaan tanssitekniikkaa ja erilaisia street- ja showtanssin koreografioita. Tunti kehittääkin erityisesti tanssijan monipuolisuutta ja heittäytymistaitoa!

Tunneilla tulee olla liikuntaan sopivat vaatteet sekä sisäkengät street-tunteja varten. Opettaja ilmoittaa ryhmäläisille aina etukäteen tanssilajien vaihdoksista.

 

Contemporary Jazz

Contemporary Jazz -tunneilla yhdistellään jazz- ja showtanssin perustekniikkaan ja näyttävyyteen nykytanssin liikekieltä ja tulkintaa.

Tunneilla tehdään alkulämmittelyt, kehitetään lihaskuntoa, liikkuvuutta ja tanssitekniikkaa sekä harjoitellaan kehon kokonaisvaltaista hallintaa ja monipuolisia liikelaajuuksia. Tunneilla syvennetään omaa kehon tuntemusta ja painotetaan liikkeen virtausta sekä painonkuljetusta muun muassa lattiatekniikan kautta.

Tunneilla harjoitellaan improvisaatiota sekä tanssitaan monipuolisesti erilaisia koreografioita.

 

Sivun kuva: Matti Sten