EtusivuAjankohtaistaUutisetAikuisten liikuntaKoronavirustilanne ja PNV – Päivitys 12.3.2020 klo 23:45

Koronavirustilanne ja PNV – Päivitys 12.3.2020 klo 23:45

Tiedote

Uutista päivitetty to 12.3.2020 klo 23:45

Seuraamme Pakilan Voimistelijoissa tiiviisti tilannetta koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-tartuntatautiepidemian tiimoilta. Seuramme jäsenten, työntekijöiden sekä perheenjäsenten terveys ja turvallisuus ovat meille kaikki kaikessa. Tänään 12.3. tilanne kehittyy nyt vauhdilla ja seuraamme kehitystä aktiivisesti sekä THL:n että myös Suomen hallituksen ohjeiden täsmentyessä.

Ajantasaisen tiedon ja viimeisimmät ohjeet löydät THL:n verkkosivuilta. Erityisen tärkeää kaikille tunneillemme osallistujille on muistaa hyvä käsi- ja yskimishygienia. Samalla vältymme myös tavanomaisempien tartuntatautien leviämiseltä seurassamme.

Ohjeistuksemme:

  1. Kehoitamme tässä vaiheessa kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia välttämään seuran tunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista
  2. Pyydämme myös kaikkia liikkujia ja katsojia välttämään osallistumasta seuramme tunneille ja tilaisuuksiin, jos sinulla on lievänkin hengitystieinfektion oireita (nuha, yskä, hengenahdistus, lihaskivut, kuume jne.) tai olet juuri palannut ulkomailta.
  3. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on myös oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

Seuran hallitus on to 12.3. illalla keskustellut tilanteesta ja tässä vaiheessa emme keskeytä harrastus- ja valmennustoimintaamme. Viranomaisten ja Voimisteluliiton taholta ei ole illan aikana tullut ohjetta toimintaa keskeyttää. Seuran hallitus kokoontuu seuraavan kerran 14.3. lauantaina, jolloin tilannetta tarkastellaan taas uudestaan mahdollisesti muuttuneiden viranomaisohjeiden valossa.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja THL:n ohjeistusta, ja tulemme päivittämään ohjeistustamme tämän perusteella – Seuraathan tilannetta nettisivuiltamme pnv.fi, päivitämme tätä tiedotetta tilanteen eläessä!

 

Hyvä käsi- ja yskimishygienia lyhyesti:

  • Pese kädet aina ulkoa sisälle tultaessa, ennen ja jälkeen treenin, WC-käynnin yhteydessä tai kun olet yskinyt tai niistänyt. Julkisissa tiloissa käytä käsipaperia tai omaa pyyhettä
  • Pese kädet runsaalla vedellä ja saippualla huolellisesti joka puolelta
  • Jos vesipesu ei ole mahdollinen, käytä käsidesiä. Vinkki: Tunneille on hyvä ottaa oma käsidesi mukaan!
  • Vältä koskettelemasta silmiä, suuta tai nenää, ellet ole juuri pessyt käsiäsi
  • Yski ja aivasta hihaasi, käytä kertakäyttönenäliinoja ja laita käytetty nenäliina roskiin heti

 

Linkkejä:

THL: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

THL: Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19

Helsingin kaupunki: Ajankohtaista tietoa uudesta koronaviruksesta

WHO: Coronavirus disease (COVID-19) outbreak

Voimisteluliitto: Voimisteluliiton päätökset koronavirukseen COVID-19 liittyen