EtusivuAjankohtaistaUutisetBlogiMatkalla Gymnaestradaan #4 – Tanssin kenttänäytös

Matkalla Gymnaestradaan #4 – Tanssin kenttänäytös

Blogi

Luonnon lumoissa

Kansainvälisen tanssin viikon kunniaksi Gymnaestradaankin matkataan tällä kertaa tanssin voimin! Voimistelun lisäksi kesän Gymnaestradassa nähdään myös tanssia ”Luonnon lumoissa” -kenttänäytöksessä. Se on vauhdikas ja energinen katutanssiohjelma, jonka koreografiassa pohditaan nykyihmisen luontosuhdetta, luonnon monimuotoisuutta ja luonnon arvostamista. Näyttävässä ohjelmassa on monipuolisia kuvioita ja vahvaa ilmaisua.

Myös PNV:n Pro Dance -tanssilinjan tanssijoita osallistuu ”Luonnon lumoissa” -kenttänäytökseen. Heille tulevan kesän Gymnaestrada on ensimmäinen ja mukaan on lähdetty mm. oman äidin esimerkin mukaan: ”Lähdin mukaan, koska äitini on ollut Gymnaestradassa ja kehunut sitä paljon”, kertoo Elina. Harjoitukset ovat olleet hauskoja, mutta ensikertalaisille kenttäohjelmaan valmistautuminen tuottaa toki uusia haasteita: ”Harjoitukset ovat olleet myös vähän väsyttäviä, kun on pitänyt päätellä liikkeiden suuntia ja paikkamerkkejä”, naurahtavat Pihla ja Lilja.

Kokemus Gymnaestradasta ja kenttäohjelmassa mukana olosta kutkuttaa tanssijoita. ”Haluan päästä kokemaan tanssimisen kenttäohjelmassa”, toteaa Aino. Koko tapahtuma vaikuttaa tanssijoista kivalta jo etukäteen, ja he odottavatkin Gymnaestradalta hyvää tunnelmaa ja yhdessä tekemisen iloa. Lisäksi toiveena on viettää hauskaa aikaa yhdessä kavereiden kanssa, nauttia kesästä ja tanssista ja saada uusia kokemuksia.

Myös tanssijoita ohjaavalle Maija Miinalaiselle kesän Gymnaestrada on ensimmäinen. Maija toimii Pro Dance -linjallamme tanssinopettajana, mutta kenttänäytöksen ohjaaminen on hänellekin uutta. Maija on osallistunut opetuskurssille ja lisäksi hän on tutustunut koreografiaan tarkasti opetusvideoiden avulla. ”Koreografian opettelu ja opetus on kivaa, mutta paikkamerkkikarttojen kanssa on kyllä välillä aivot ihan solmussa!”, Maija nauraa.

Yhteisharjoituksissa Maija ja tanssijamme saivat lisää itseluottamusta ja paikkamerkitkin alkoivat selvitä. Vaikka vatsanpohjassa onkin kaikilla varmasti pieniä perhosia, tästä on hyvä jatkaa ”Luonnon lumoissa” -koreografian viimeistelyä kohti kesää!