EtusivuAjankohtaistaUutisetBlogiMatkalla Gymnaestradaan #8 – Seurahenki

Matkalla Gymnaestradaan #8 – Seurahenki

Blogi

Seuran yhteishenki tiivistyy iltanäytöksen yhteisharjoituksissa

Feel It! -iltanäytöksen ohjelmamme kokonaisuus alkaa hahmottua, kun eri pienryhmät ovat työstäneet omia osioitaan ja oli aika kokoontua koko joukon yhteisiin harjoituksiin. Vilskettä ja vilinää riitti kun noin 150 eri-ikäistä voimistelijaa kokoontuivat harjoitushallillemme Tuvalle.

Harjoituksen tahtipuikkoa heiluttavat taitavat koreografimme Filippa, Emilia ja Karoliina. Ensiksi oli aika hieman kerrata kaikille mitä ollaan tekemässä ja miten näin ison ryhmän harjoituksissa toimitaan. Pikkuhiljaa harjoitus etenee kohta kohdalta ohjeiden, läpimenojen, palautteen ja kertausten myötä.

Yksi iltanäytösohjelmaamme osallistuva ryhmä on joukkuevoimistelun yli 18-vuotiaiden kilpasarjassa kisaava Massimo Jr-joukkue. Joukkue koostuu motivoituneesta porukasta, jonka voimistelijat ja valmentajat ovat usean eri seuran kasvatteja, mutta joita kaikkia yhdistää rakkaus lajiin. Monet Massimo Jr;n voimistelijat toimivat myös itse valmentajina ja koreografeina. Pitkän kokemuksen ja lajin ”palon” avulla Massimo Jr on lähes dominoinut omaa sarjaansa jo usean kauden ajan.

Paloa esiintymiseen Massimo Jr:lla löytyi niin paljon, että osallistuminen Tampereen Gymnaestradaan oli lähes itsestäänselvyys. Oman joukkueen kanssa on mahtavaa olla ja lisäksi mukana voimistelun suurtapahtumassa on aina myös tapahtuman aikana kiteytyvä hieno yhteinen seurahenki. Iltanäytöksen lisäksi Massimo Jr:lla on edessä Tampereella myös Mestaruuskilpailut. Silti iltanäytökseen valmistautuminen on ollut joukkueelle positiivinen kokemus ja kivaa vaihtelua kisakauden keskellä.

Aivan keltanokkia voimistelun suurtapahtumien kanssa Massimo Jr:n voimistelijat eivät ole. Taustaa löytyy sekä esiintyjänä että valmentajana mm. Sun Lahti -tapahtumasta vuodelta 2013, Helsingin World Gymnaestradasta, edellisestä Suomi Gymnaestradasta Turusta ja myös Dornbinista kesältä 2018. Joukkueessa voimisteleva Erica Holmqvist osallistui myös vuonna 2017 Berliinin Turnfestiin Valkea Lintu-kenttäohjelmassa.

Massimo Jr matkalla GymnaestradaanIsossa ryhmässä eri ikäisten ja -tasoisten voimistelijoiden kanssa treenaaminen on kaikkien mielestä hauskaa ja motivoivaa. ”Se vaatii tietysti kaikkien panosta ja on välillä hidastakin, mutta lopputulos tulee olemaan huikea!”, toteavat Massimo Jr:n Liisa Merkkiniemi ja Ines Vierula. Yhteiset harjoitukset tarjoavat mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin seuran sisällä. Lisäksi seuran yhteishenki vahvistuu hienosti tapahtuman valmisteluissa ja sen aikana. ”Tämä on kaikkein parasta”, huokaa Essi Hannuksela.

Koreografiasta koko joukkue pitää valtavasti. ”Se on voimaannuttava ja luova, kun esitetään eri tunteita ja välitetään myös katsojille ajatus eri tunnetiloista”, kertovat Liisa ja Erica. Yhteisharjoitusten jälkeen fiilis on Massimo Jr:lla katossa ja kaikki odottavat hyvillä mielin lähtöä Tampereelle. ”Hetkessä eläminen ja utelias mieli ovat avain mukavaan tapahtumaan”, vinkkaa Essi.